Info

VOOR WIE

Het Werkhuis is bedoeld voor iedereen! En wordt gemaakt door elkaar. Je kunt aan de slag in de verschillende werkplaatsen naar keuze. Je kunt er praktische ervaring opdoen, mensen ontmoeten of anderen iets leren.

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die een werkplaats voor een bepaald dagdeel willen runnen en mensen die anderen iets willen leren!

HOE

Als je wilt werken in een van de werkplaatsen dan kan dat. Op bepaalde tijden zijn de werkplaatsen open toegankelijk. Je kunt er dan zelfstandig aan de slag. Er zal dan een werkkracht (= werkplaats-assistent) zijn die je wegwijs kan maken en uitleg kan geven over gebruik van de gereedschappen en aanwezige materialen. Ook zullen er cursussen of workshops gegeven worden. Er zijn regels i.v.m. werkwijzen in de werkplaats. Deze dienen nageleefd te worden. De regels hangen zichtbaar in elke werkplaats. Bij gebruik van de werkplaats wordt gevraagd vooraf een reglement te ondertekenen. Vraag hiernaar bij de werkkracht of werkhuis-coördinator.

Naast de vijf werkplaatsen is er ook een huiskamer. Daar kun je iets drinken, een boek lezen, de (eigen) lunch gebruiken of voor overleg aan de tafel plaatsnemen. Deze huiskamer is openbaar en je kunt er altijd binnenlopen. Tenzij er geen toezicht is.

 

Bekijk het aanbod voor meer informatie over het actuele aanbod.

Voor meer informatie over de werkwijze en openingstijden van de werkplaatsen, zie werkplaatsen.

WANNEER

Het Werkhuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Voor specifieke tijden kijk bij werkplaatsen.

 

KOSTEN

Als je zelfstandig in de werkplaats wilt komen werken dan betaal je € 2,50 per dagdeel (ochtend of middag). Gebruiksmateriaal dien je zelf mee te nemen. Er bestaat in beperkte mate de mogelijkheid bepaald materiaal in het Werkhuis aan te schaffen. Afrekenen dient bij de werkkracht te gebeuren.

In geval van een aangeboden workshop wordt een andere bijdrage gevraagd. Hoeveel dat is, verschilt per workshop. Raadpleeg daarvoor de informatie die bij een specifieke workshop staat vermeld. Het Werkhuis probeert wel alles voor iedereen toegankelijk te maken. Mocht je ergens het geld niet voor hebben dan kijken we naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een kleine dienstverlening doen voor het Werkhuis. Organisaties, scholen of zelfstandigen die voor bepaalde tijden -exclusief- een werkplaats willen gebruiken betalen hiervoor aan het Werkhuis een vergoeding van € 25,00 per dagdeel overdag of € 40,00  na 18.00 uur. Ook hierbij geldt dat er in bepaalde gevallen alternatieve betalingswijzen mogelijk zijn.

Je kunt koffie of thee krijgen. Kosten: € 0,50

WAAR

Het Werkhuis is gevestigd in de voormalige Sint Theresiaschool in Wittevrouwenveld.
Adres: President Rooseveltlaan 213 Maastricht.Let wel: de ingang van Het Werkhuis is aan de zijkant van de school, te bereiken via het Leeuwenpark achter de Edisonstraat. Zie contact.

Top