Jeroen Boogers

In de serie ontmoetingen met Werkhuiskrachten, deze week een profielschets van Jeroen Boogers uit Eindhoven.

Portret van Jeroen BoogersMaastricht Licht(jes)stad is niet de enige bekende “lichtstad” in (Zuid-)Nederland. Eindhoven, de geboortestad van Jeroen Boogers, wordt ook regelmatig de “lichtstad” genoemd.

Jeroen werd op 23 september in 1962 geboren in de Eindhovense wijk Gestel, waar hij in welvaart en welzijn opgroeide in de “ondraaglijke lichtheid van het bestaan” van na-oorlogs Nederland.

Jeroens familie van zowel vaders als moeders kant, zijn al generaties lang “honkvaste Eindhovenaren”. Een groot gedeelte van de familie werkte bij Philips, zoals zijn vader, die vakmatig actief was als glasinstrumentenmaker en elektrotechnisch constructeur. Jeroens moeder kon goed leren en werkte als kleuterjuffrouw en later in thuiszorg. Net zoals zijn zus, die de Hogere Agrarische School doorliep, ging Jeroen verder studeren. Aan de universiteit voltooide hij de studie chemische technologie. Daarna werkte hij bij het TNO in Delft en DSM in Geleen, waar hij bij een reorganisatie met een vertrekpremie vertrok. Vervolgens deed hij de opleiding mimakker, een clownsopleiding, om contact te maken met mensen met dementie.

Jeroen kende in zijn leven ups-and-downs, maar wist het altijd te redden in het leven. Het afgelopen jaar belandde hij echter in het ziekenhuis: hij was manisch-depressief geworden. Maar na aanpassing van zijn medicatie werd hij weer de stabiele persoon die wij kennen van Het Werkhuis. Zijn plannen om als clown te gaan werken of een eigen bedrijfje op te richten kwamen echter niet van de grond. Hij woonde inmiddels aan het Maastrichtse Old Hickoryplein en ging vrijwilligerswerk zoeken. Dat vond hij bij Schark, waar voornamelijk ouderen wonen met dementie. Hij participeert in de dagopvang, waar hij meedraait in het programma.

Jeroen Boogers is een vriendelijke vrijgezel, een levensgenieter. Zijn liefde voor wijn heeft hij van zijn vader, die wijn maakte. Met “de connaisseurs” en fijnproevers van zijn rugby club “Elephants” organiseert hij op zijn tijd eet- en drinkfestijnen.

Jeroen houdt van lezen en van de kwaliteitsfilms van Lumiére. Wandelen en reizen zijn andere passies van Jeroen. Bijna heel Asië – onder andere China en India ,Afrika en Zuid-Amerika bezocht hij. In de VS genoot hij van het Burning Man Festival, waar hij voor het eerst “serieus” ging creatieven (tekenen). Het Werkhuis bracht hem op het pad van tekenen en schilderen. Hij ontdekte zijn talent en plezier in het creatief bezig zijn.

In de losse, vrije, leuke sfeer van Het Werkhuis heeft hij zijn leven verrijkt door het ontdekken van zijn latente talenten op het creatieve vlak.

In zijn nieuwe “midlife-high” kan hij nu in alle rust in Het Werkhuis zijn toekomst plannen.

Top